Enchiladas met kip(Par le Chef Hans @ DeKookbijbel)
Gallery
Catégorie: | Plat principal Poulet Hans @ DeKookbijbel.be Four |
Saisons | |
Cuisine Type | Tex Mex |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
4 kipfilets |
100 g Smeerkaas (Maredsous) |
100 g Room |
4 Tortillavellen |
100 g Kaas, gemalen |
blaadjes Koriander |
Zout en peper |
Tomatensaus
6 cm Gember |
6 teentje(s) Knoflook |
1 tl Gerookt paprikapoeder (Senteurs Du Soleil) |
enkel druppels Tabasco Habanero |
100 g Smeerkaas (Maredsous) |
400 g Tomatenpassata |
4 el Ketchup |
Enchiladas met kip Instructions
- Snijd de kipfilets schuin in in twee richtingen tot 3/4de diep (totdat er een ruitjespatroon ontstaat maar zorg dat de onderkant intact blijft). Bak kort aan in een scheutje olie. Kruid met peper en zout.
- Doe alle ingrediënten voor de tomatensaus in de blender en mix glad. Warm de saus daarna op in een steelpannetje op het vuur.
- Mix de smeerkaas met de room in de blender.
- Neem een tortillavel en smeer er een laagje van de tomatensaus op. Leg er een kipfilet bovenop en lepel er nog wat tomatensaus over. Leg de tortilla in een vuurvaste schaal en herhaal met het tweede tortillavel.
- Besmeer de bovenkant van de tortilla’s met het smeerkaassausje en strooi er nog een laag gemalen kaas over. Gratineer in de oven tot de kaas goudbruin is.
- Haal de enchiladas uit de oven en werk ze af met enkele blaadjes koriander.
Notes recette
We gebruikten smeerkaas Maredsous, dit kan natuurlijk een andere zijn.
Tabasco habanero klan vervangen worden door gewone Tabasco of andere habanero saus.
Je kan er een lsaatje van mexicaanse groentjes bij geven en eventueel wat rijst.
Naar een idee van Dominique Persoone - Njam.TV