Hazelnootkonijn met kool en zoete aardappel
Fairly difficult
Fairly cheap
Konijnerug met hazelnootpasta en hazelnoten, een lekker winters gerecht.
Category: | Main course Rabbit |
Seasons | Winter |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Konijn
2 Konijnruggen |
1 Sjalot |
1 Wortel |
1 blaadje Laurier |
Tijm |
1 el Hazelnootpasta |
Boter |
Zeezout en peper |
1 el Honing |
4 dl Bruine fond (wildfond) |
1 dl Witte Wijn |
50 g Hazelnoten, gehakt |
1 dl Room |
Garnituur
1/2 Groene kool |
2 Zoete Aardappelen |
Fleur de sel |
2 el Hazelnootolie |
Peper |
Hazelnootkonijn met kool en zoete aardappel Directions
- Snij de files van de karkas, hak het karkas in kleinere stukken, bak ,deze in een beetje boter goed bruin. Voeg sjalot, wortel, tijm en laurier toe en laat dit alles even meebakken.
- Voeg de bruine fond toe en laat alles zachtjes inkoken gedurende minstens een 1/2 uur.
- Zeef de fond, bind deze even bij en werk af met hazelnootpasta en room. Eventueel peper en zout toevoegen naar smaak.
- Rol de filets op en bindt eventueel dicht met een touwtje. Bak de rolletjes tot ze aan alle kanten mooi bruin kleuren. Verwijder het touwtje, kruid met peper en zout, druk ze in de gahakte hazelnoten, schik ze op een geboterde bakplaat en giet een beetje honing over elk rolletje. Bak ze verder gaar in de verwarmde oven +/- 10 minuutjes.
- Verwijder de nerven van de groene kool, snijd ze in lange repen. Verhit de hazelnootolie en bak de kool kort. Kruid met peper en zout.
-
Schil de zoete aardappel, snij ze in dunne plakjes en bak ze af in frituurolie. laat even uitlekken op keukenpapier en bestrooi met fleur de sel.
- Schik de konijnrolletjes op een bedje koolreepjes, daarrond een spiegeltje saus, schik er enkele zoete aardappelchips rond en dien warm op.
Konijn :
Garnituur
Opdienen
Recipe notes
Lekker met kroketjes of pomme duchesse