Hazelnootkonijn met kool en zoete aardappel
Plutôt difficile
Bon marché
Konijnerug met hazelnootpasta en hazelnoten, een lekker winters gerecht.
 
 

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Lapin
Saisons Hiver
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Konijn

2 Konijnruggen
1 Sjalot
1 Wortel
1 blaadje Laurier
Tijm
1 el Hazelnootpasta
Boter
Zeezout en peper
1 el Honing
4 dl Bruine fond (wildfond)
1 dl Witte Wijn
50 g Hazelnoten, gehakt
1 dl Room

Garnituur

1/2 Groene kool
2 Zoete Aardappelen
Fleur de sel
2 el Hazelnootolie
Peper

Hazelnootkonijn met kool en zoete aardappel Instructions

    Konijn :
     
    • Snij de files van de karkas, hak het karkas in kleinere stukken, bak ,deze in een beetje boter goed bruin. Voeg sjalot, wortel, tijm en laurier toe en laat dit alles even meebakken.
    • Voeg de bruine fond toe en laat alles zachtjes inkoken gedurende minstens een 1/2 uur.
    • Zeef de fond, bind deze even bij en werk af met hazelnootpasta en room. Eventueel peper en zout toevoegen naar smaak.
    •  
    • Rol de filets op en bindt eventueel dicht met een touwtje. Bak de rolletjes tot ze aan alle kanten mooi bruin kleuren. Verwijder het touwtje, kruid met peper en zout,  druk ze in de gahakte hazelnoten, schik ze op een geboterde bakplaat en giet een beetje honing over elk rolletje. Bak ze verder gaar in de verwarmde oven +/- 10 minuutjes.
    Garnituur
    • Verwijder de nerven van de groene kool, snijd ze in lange repen. Verhit de hazelnootolie en bak de kool kort. Kruid met peper en zout.
    •  
    • Schil de zoete aardappel, snij ze in dunne plakjes en bak ze af in frituurolie. laat even uitlekken op keukenpapier en bestrooi met fleur de sel.
    Opdienen
    • Schik de konijnrolletjes op een bedje koolreepjes, daarrond een spiegeltje saus, schik er enkele zoete aardappelchips rond en dien warm op.
     

Notes recette

Lekker met kroketjes of pomme duchesse
 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette