Penne Carbonara
Easy
Cheap
Penne Carbonara is een klassiek gerecht uit de italiaanse keuken, het zou het favoriete gerecht van de kolenbranders in de apennijnen (de carbonari) zijn geweest.
 
 
 

Share This Recipe

Category: Pasta Pork Lunch Peter Van Asbroeck
Seasons
Cuisine Type Italian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

450 g Pästa Penne
10 sneetje(s) Gerookt spek, in reepjes
Olijfolie
10 cl Room
125 g Parmezaan, geraspt
Peper en zout

Penne Carbonara Directions

    Kook de penne al dente
    Bak ondertussen het spek krokant in olijfolie
    Klop in een kom de eierdooiers en de room tot een smeuïge massa.
    Voeg de helft van de kaas toe
    Roer de penne onder het mengsel
    Voeg het spek toe
    Breng op smaak met peper en zout (opgelet met zout, want het spek is al zout)
    Strooi er nog wat parmezaan over
    Eventueel afwerken met blaadjes basilicum
     

Recipe notes

 Bron : Dag Allemaal
 

Be the first to post a review

Share This Recipe