Penne Carbonara
Facile
Très bon marché
Penne Carbonara is een klassiek gerecht uit de italiaanse keuken, het zou het favoriete gerecht van de kolenbranders in de apennijnen (de carbonari) zijn geweest.
 
 
 

Partager cette recette

Catégorie: Pâtes Porc Lunch Peter Van Asbroeck
Saisons
Cuisine Type Italienne
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

450 g Pästa Penne
10 sneetje(s) Gerookt spek, in reepjes
Olijfolie
10 cl Room
125 g Parmezaan, geraspt
Peper en zout

Penne Carbonara Instructions

    Kook de penne al dente
    Bak ondertussen het spek krokant in olijfolie
    Klop in een kom de eierdooiers en de room tot een smeuïge massa.
    Voeg de helft van de kaas toe
    Roer de penne onder het mengsel
    Voeg het spek toe
    Breng op smaak met peper en zout (opgelet met zout, want het spek is al zout)
    Strooi er nog wat parmezaan over
    Eventueel afwerken met blaadjes basilicum
     

Notes recette

 Bron : Dag Allemaal
 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette