Risotto met spinazie kerstomaatjes en geitenkaas(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel)
Cook
Gallery
Category: | Main course Vegetarian Hans @ DeKookbijbel.be Lunch |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
200 g Risotto rijst |
1 L Groentenbouillon |
200 g verse Geitenkaas |
300 g Spinazie |
1 Sjalot |
1 teentje(s) Knoflook |
2 el Pijnboompitten, geroosterd |
12 cl Witte Wijn |
Peper en zout |
Olijdolie |
--- De Kerstomaatjes ---
200 g Kerstomaatjes aan tros |
Peper en Zeezout |
Olijfolie |
Risotto met spinazie kerstomaatjes en geitenkaas Directions
Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook.
Stoof glazig in olijfolie.
Schep er de rijst onder en bak een paar minuten mee.
Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en laat de risotto rustig garen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal, bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout.
Zet 15 minuten in de oven.
Spoel de spinazie, schep 'm in delen onder de risotto en laat slinken.
Voeg de helft van de geitenkaas toe en laat al roerend smelten.
Schep de risotto op borden en werk af met de rest van de geitenkaas, de kerstomaatjes en de pijnboompitten.
Recipe notes
Bron : Libelle Lekker
Nutrition facts
diet vegetarian
Per Serving