Varkenshaasje met graanmosterdsausje en gebraiseerd witloof
Easy
Fairly cheap

Mals varkenshaasje met Gandaham omwikkeld,  een fijn graanmosterdsausje, gebraiseerd witloof en kroketjes.

 

Share This Recipe

Category: Main course Pork Hans @ DeKookbijbel.be
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

2 Varkenshaasjes (+/- 600-800g in totaal)
10 snede(s) Gandaham (of andere droge ham)
8 stronk(en) Witloof
Peper en zout
nootmuskaat
Kroketjes

De Saus

1 Sjalot
1 el Graanmosterd 'De Ster'
10 cl Rundsbouillon
2 dl Room
Peper en zout

Varkenshaasje met graanmosterdsausje en gebraiseerd witloof Directions

    Braiseer het witloof met peper, zout en wat nootmuskaat.
     
    Kruid de haasjes met peper en zout.
    Rol ze in de Ganda ham
    Bak ze in wat olijfolie en boter aan.
    +/- 7 à 10 min. langs elke kant.
     
    Snij een sjalot fijn.
    Stoof aan in een steelpan.
    Doer er de rundsfond bij en laat de helft inkoken.
    Doe de room erbij en laat koken.
     
    Als je een mooie dikkere saus hebt doe er de mosterd bij.
    kruid met peper en zout.
     
  1. Bak de kroketjes.
  2.  

Recipe notes

 Lekker met kroketten.
 

Be the first to post a review

Share This Recipe