Varkenshaasje met graanmosterdsausje en gebraiseerd witloof
Facile
Bon marché

Mals varkenshaasje met Gandaham omwikkeld,  een fijn graanmosterdsausje, gebraiseerd witloof en kroketjes.

 

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Porc Hans @ DeKookbijbel.be
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

2 Varkenshaasjes (+/- 600-800g in totaal)
10 snede(s) Gandaham (of andere droge ham)
8 stronk(en) Witloof
Peper en zout
nootmuskaat
Kroketjes

De Saus

1 Sjalot
1 el Graanmosterd 'De Ster'
10 cl Rundsbouillon
2 dl Room
Peper en zout

Varkenshaasje met graanmosterdsausje en gebraiseerd witloof Instructions

    Braiseer het witloof met peper, zout en wat nootmuskaat.
     
    Kruid de haasjes met peper en zout.
    Rol ze in de Ganda ham
    Bak ze in wat olijfolie en boter aan.
    +/- 7 à 10 min. langs elke kant.
     
    Snij een sjalot fijn.
    Stoof aan in een steelpan.
    Doer er de rundsfond bij en laat de helft inkoken.
    Doe de room erbij en laat koken.
     
    Als je een mooie dikkere saus hebt doe er de mosterd bij.
    kruid met peper en zout.
     
  1. Bak de kroketjes.
  2.  

Notes recette

 Lekker met kroketten.
 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette