Hamburger Peter De Clercq
Easy
Fairly cheap

Een heerlijk burger om vingers af te likken, zowel letterlijk als figuurlijk.

 

Share This Recipe

Category: Plats principaux Mets de viande
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Batch(es)

--- De Hamburger ---

800 g Rundsgehakt
1 Ui, fijngensipperd
1 Ei
2 el Broodkruim
4 stukje(s) Kruidenboter

--- De Saus ---

100 g Mayonaise
1 Sjalotje, fijngesnipperd
1 el Ketchup
1 el Pesto
1 el Peterselie, fijngehakt

--- Afwerking ---

Barbecuekruiden
8 plakje(s) Pancetta
4 Hamburgerbroodjes
Olijfolie
gemengde jonge Sla
4 plakje(s) Cheddar

Hamburger Peter De Clercq Directions

  1. Meng het rundergehakt met de ui, het ei en de broodkruim en maak een mooie bol. Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen. Steek in iedere bol een stukje kruidenboter. Druk de bollen gehakt plat en vorm ze tot een mooie hamburger.
  2. Doe alle ingrediënten voor de saus in een pot. Meng goed tot je een mooie tartaarsaus bekomt. Zet even koel weg.
  3. Wrijf de hamburgers in met grillolie en kruid ze met barbecuekruiden. Gril ze boven een matig hete grill gedurende 5 minuten aan beide zijden. Gril ook de pancetta kort.
  4. Wrijf de gehalveerde broodjes in met olijfolie en leg ze gedurende 30 seconden op de grill. Let op dat ze niet zwart worden.
  5. Leg de onderkant van het broodje op een bord. Leg daarop een blaadje sla, stukjes gemarineerde tomaat, een lepel tartaarsaus, een hamburger, spek en een plak kaas.
  6.  

Notes

 

 

More Details

Bron

Peter De Clercq

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.