Le Pyu linzen met rookworst uit Morteau
Category: | Mets de viande Déjeuner |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
1 Rookworst uit Morteau |
250 g Le Puy linzen |
1 Wortel |
1 Ui |
1 handvol Kervel |
1 Kruidentuiltje |
1 tl Mosterd Dijon (bv Tierentijn, De Ster, ...) |
2 el Olijfolie |
Zwarte Peper en Zout |
Le Pyu linzen met rookworst uit Morteau Directions
Schil de wortel en snij in grove stukken.
Pel de ui.
Spoel de linzen met koud water.
Zet een pot met water op het vuur.
Leg er het kruidentuiltje, wortel ui in en voeg dan de linzen toe.
Kook +/40 min. op een zacht vuur, tot ze zacht zijn.
Giet af en verwijder de ui en kruiden.
Breng een pot met water aan de kook.
Haal van het vuur en dompel de worst erin voor een 10-tal minuten.
Maak een viagrette met de olijfolie, mosterd, zout en peper.
Besprenkel er de linzensalade mee.
Snjd de worst in blokjes en voeg toe aan de linzen.
Werk af met kervel.
Nutrition facts
Serving size diet
Per Serving
Kcal: | 494 kcal |
Carbs: | 34g |
Fat: | 23g |