Ballekes in tomatensaus à la opa
Easy
Fairly cheap

 Ballekes in tomatensaus, een klassieker en vele eigen recepten. Dit is eentje van mijn papa.

 

Share This Recipe

Category: Main courses Meat dishes
Seasons
Cuisine Type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_BELGIAN
Tags:

Ingredients

For 4 Batch(es)

Ingrediënten Tomansaus

2 kg Verse Tomaten
1 blik Tomatenstukjes
Raapselder/Knolselder
1 grote Ui
2 grote Wortelen
1 Puntpaprika
Peper en zout
Laurier en Tijm

--- De Ballekes ---

600 g Gemengd Gehakt
Zongedroogde tomaatjes
1 Sjalot
Peper en zout

Ballekes in tomatensaus à la opa Directions

  1.  Alles heel fijn snijden en stoven in wat boter of olijfolie.
  2. Doos gepelde tomaten bijvoegen.
  3. Peper, zout, laurier, thijm en en Italiaanse kruiden toevoegen en laten sudderen.
  4. Balletjes maken, kruiden naar goesting (sjalotje, droog tomaatje fijnsnijden en mengen)
  5. Balletjes bij saus doen en tijdje laten sudderen.
  6.  

Notes

 

 

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.