Broccoli-perenquiche
Super easy
Cheap
"Mijn absolute fruitfavoriet is peer! Peer is zo zacht, het smelt gewoon op je tong. Ik kreeg de liefde voor peren mee van mijn oma, die was er ook verlekkerd op, we aten ze vaak samen. In het gerecht komen er nog twee andere favorieten uit mijn keuken bij: broccoli en noten.
Sam.en vormen ze een heerlijke én gezonde combinatie. Oké, er gaat room, kaas en eieren in, maar het is dan ook een 'verwengerechtje' voor het weekend. Tijdens de week eet ik heel strikt, in het weekend mag het wat losser. Nu is zo'n taart ook een echte teaser om mijn kinderen over de streep te trekken om fruit te eten. Wil je het 'lichter', vervang dan kaas en room door ricotta, Deze lichte en luchtige Italiaan matcht uitstekend met broccoli en peer!  Geena Lisa
 

Share This Recipe

Category: Appetizers & Tapas Lunch Quiche, Panini, Croque
Seasons
Cuisine Type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_BELGIAN
Tags:

Ingredients

For 6 Person(s)

Ingredienten

1 vel Bladerdeeg
500 g Broccoli
50 g Belegen Kaas, geraspt
2 Peren Durondeau, geschild, klokhuis verwijderd, in dunne plakjes
80 g Paneermeel
6 Eieren
2 1/2 dl Room
Peper en zout
2 el Amandelen
150 g Rucola
enkele takjes Platte Peterselie
Olijfolie
Appelazijn
Peper en zout

Broccoli-perenquiche Directions

    Maak de broccoli schoon, verdeel in kleine roosjes, kook beetgaar en giet af.
    Spoel ze koud en laat goèd uitlekken.
     
    Klop de eieren los samen met de room, melk en wat peper en zout.
     
    Leg het deeg in een ingevette en met bloem bestoven' taartvorm.
    Leg een bakpapier op het deeg en giet hier een gewicht op, bv. baklinzen.
    Bak de taartbodem 8 min. blind in een voorverwarmde oven op 190°C.
    Verwijder het bakpapier, bestrooi de bodem dun met paneermeel
     
    Schil de peren en snij ze in 12 partjes, verwijder het klokhuis.
    Verdeel de broccoli roosjes en de peerkwartjes over de bodem.
    Giet er het ei mengsel op en rasp er de kaas over.
    Bak de taart ca. 45 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.
     
    Bak de amandelen in een pan met olijfolie tot ze goudgeel gekleurd zijn.
    Schep uit en laat ze afkoelen en uitlekken op een stuk keukenpapier.
     
    Spoel de rucola en de pluksels platte peterselie, laat goed uitlekken.
    Meng met de gebakken amandelen en breng op smaak met olijfolie, appelazijn, peper en zout.
     
    Snij de taart in punten en geef er rucola-amandelsalade bij.

Notes

 Laat lauw worden en snij tipjes als hapje

More Details

Source

Appelen en Peren, Hilde Vautmans

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.