Griekse ovenschotel met kip en orzo(Featured Chef Hans @DekookBijbel)
Category: | Main courses Poultry dishes |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
400 g Kipfilets |
300 g Paprika, gegrild |
300 g Orzo |
150 f Feta |
1 brik(ken) Heintz Frito |
15 cl Water |
Tzaziki |
Lauriert |
200 g Ratatouille |
Dille, Lunt, Platte Peterselie |
Koriander |
Olijfolie |
Peper en zout |
Griekse ovenschotel met kip en orzo Directions
Kook de orzo gaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de Griekse kruidenmix door alle ingrediënten te mengen.
Doe de kipblokjes erbij. Doe ze in een diepe braadpan en verhit deze.
Bak de kipfilet rondom aan en doe dan de frito + water, ratatouille en het laurierblaadje erbij.
Kook zachtjes gedurende 15 minuten.
Roer regelmatig.
Verwijder na deze 15 minuten het laurierblaadje.
Snijd de gegrilde paprika in stukjes.
Doe de gare orzo bij de tomatensaus met kip.
Serveer de Griekse kip orzo met feta en tzaziki.
Nutrition facts
Serving size diet
Per Serving