Hele ham op de BBQ
Easy
Fairly cheap
Een heerlijkse sappige ham op de BBQ.
 

Share This Recipe

Category: Main course Pork BBQ
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

1 stuk(s) Hele Ham
Kruidnagel
Ananas, schijven

Marinade

60 g Bruine Suiker
2 tl Mosterd
1 scheutje(s) Water

Hele ham op de BBQ Directions

    • Verwijder indien nodig het vet en snij het vet diagonaal in zodat een ruitjes motief ontstaat.
    • Steek een hele kruidnagel in elk ruitje en smeer de ham in met wat glacé aan de bovenkant, zodat de suiker er af kan smelten.
    • Leg de ham op het grillrooster in het midden van de BBQ direct boven de druippan, met de vette kant naar boven. 
    • Plaats het deksel op de BBQ
    • U moet ongeveer 9 minuten per 500gr. tellen om de ham een interene temperatuur van 60°C te bezorgen. 
    • Gerookte of gepekelde hammen die niet geheel gaar zijn moet je tot 77°C verwarmen. 
    • Ongeveer 15 min. voor het einde garneer je de ham met de ananas en bestrijk op het einde de ham nog met wat glacé. 
     

Recipe notes

 
 

Be the first to post a review

Share This Recipe