Hele ham op de BBQ
Category: | Main course Pork BBQ |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
1 stuk(s) Hele Ham |
Kruidnagel |
Ananas, schijven |
Marinade
60 g Bruine Suiker |
2 tl Mosterd |
1 scheutje(s) Water |
Hele ham op de BBQ Directions
- Verwijder indien nodig het vet en snij het vet diagonaal in zodat een ruitjes motief ontstaat.
- Steek een hele kruidnagel in elk ruitje en smeer de ham in met wat glacé aan de bovenkant, zodat de suiker er af kan smelten.
- Leg de ham op het grillrooster in het midden van de BBQ direct boven de druippan, met de vette kant naar boven.
- Plaats het deksel op de BBQ
- U moet ongeveer 9 minuten per 500gr. tellen om de ham een interene temperatuur van 60°C te bezorgen.
- Gerookte of gepekelde hammen die niet geheel gaar zijn moet je tot 77°C verwarmen.
- Ongeveer 15 min. voor het einde garneer je de ham met de ananas en bestrijk op het einde de ham nog met wat glacé.