Hele ham op de BBQ
Facile
Bon marché
Een heerlijkse sappige ham op de BBQ.
 

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Porc BBQ
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

1 stuk(s) Hele Ham
Kruidnagel
Ananas, schijven

Marinade

60 g Bruine Suiker
2 tl Mosterd
1 scheutje(s) Water

Hele ham op de BBQ Instructions

    • Verwijder indien nodig het vet en snij het vet diagonaal in zodat een ruitjes motief ontstaat.
    • Steek een hele kruidnagel in elk ruitje en smeer de ham in met wat glacé aan de bovenkant, zodat de suiker er af kan smelten.
    • Leg de ham op het grillrooster in het midden van de BBQ direct boven de druippan, met de vette kant naar boven. 
    • Plaats het deksel op de BBQ
    • U moet ongeveer 9 minuten per 500gr. tellen om de ham een interene temperatuur van 60°C te bezorgen. 
    • Gerookte of gepekelde hammen die niet geheel gaar zijn moet je tot 77°C verwarmen. 
    • Ongeveer 15 min. voor het einde garneer je de ham met de ananas en bestrijk op het einde de ham nog met wat glacé. 
     

Notes recette

 
 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette