Hele ham op de BBQ
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Een heerlijkse sappige ham op de BBQ.
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Varkensvlees BBQ
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

1 stuk(s) Hele Ham
Kruidnagel
Ananas, schijven

Marinade

60 g Bruine Suiker
2 tl Mosterd
1 scheutje(s) Water

Hele ham op de BBQ Aanwijzingen

    • Verwijder indien nodig het vet en snij het vet diagonaal in zodat een ruitjes motief ontstaat.
    • Steek een hele kruidnagel in elk ruitje en smeer de ham in met wat glacé aan de bovenkant, zodat de suiker er af kan smelten.
    • Leg de ham op het grillrooster in het midden van de BBQ direct boven de druippan, met de vette kant naar boven. 
    • Plaats het deksel op de BBQ
    • U moet ongeveer 9 minuten per 500gr. tellen om de ham een interene temperatuur van 60°C te bezorgen. 
    • Gerookte of gepekelde hammen die niet geheel gaar zijn moet je tot 77°C verwarmen. 
    • Ongeveer 15 min. voor het einde garneer je de ham met de ananas en bestrijk op het einde de ham nog met wat glacé. 
     

Recept notities

 
 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept