Rosbief "Chermoula"
Easy
Fairly cheap
 Een rosbief met kruiden en specerijen. Deze noemt men chermoula (Arabisch: شرمولة) of charmoula is een marinade en relish uit de Algerijnse, Libische, Marokkaanse en Tunesische keuken.
Prep

15m

Cook

25m

Wait

1h

Share This Recipe

Category: Meat dishes Lunch
Seasons
Tags:

Ingredients

For 6 Person(s)

Ingredienten

1 kg Rosbief
2 Rode Uien
1 bussel(s) Platte Peterselie
1 bussel(s) Koriander
2 teentje(s) Knoflook
2 tl Paprikapoeder
1/2 tl Paprikapoeder, pittig
2 tl Komijnpoeder
3 el Olijfolie
Zwarte peper en zout

Rosbief "Chermoula" Directions

    Haal het vlees 1u vooraf uit de koelkast en bind op met keukentouw. 
     
    Verwarm de oven voor op 180°C.
     
    Pel de uien en snijd in fijne plakjes.
    Pel de teentjes knoflook, halveer, haal de kiem eruit en plet ze.
    Hak de peterselie en koriander grof.
    Voeg, samen met de droge kruiden, toe aan de knoflook.
    Kruid met zout en meng goed.
     
    Zet een tajine op het vuur met 2 el olijfolie.
    Kleur er de rosbief aan alle kanten in aan.
    Haal het vlees eruit.
     
    Voeg nog 1 el olijfolie toe aan de pot en bak er de uien in zacht.
     
    Voeg de kruidenmengeling toe en leg er de rosbief weer in.
     
    Gaar nog 20 à 25 min verder in de oven.
     
    Haal het vlees uit de tajine, wikkel in aluminiumfolie en laat 10 min rusten alvorens aan te snijden.
     
    Snijd in plakjes en serveer.

Nutrition facts

Per Serving

Kcal: 246 kcal
Carbs: 1g
Fat: 10g

More Details

Source

Delhaize

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.