Vispotje
Easy
Fairly cheap

  Een heerlijk vispotje, met saus om je bord leeg te doppen met een stuk brood.

 

Share This Recipe

Category: Main courses Fish dishes
Seasons
Cuisine Type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_BELGIAN
Tags:

Ingredients

For 4 Batch(es)

--- De Vis ---

200 g Zalm
200 g Kabeljauw
12 Sint Jakobsvruchten
Peper en zout

--- De Groenten ---

1 Wortel
1 Ui
1 stk(s) Selder
1 Rode Paprika
1 el Tomatenpuree
Peper en zout

--- De Saus ---

30 cl Visfond
10 cl Nouylly Prat
5 cl Cognac
Peper, Zout en Nootmuskaat
30 cl Room

--- Afwerking ---

150 g gemalen Kaas (bvb Emmental)
100 g Grijze Garnalen

Vispotje Directions

  1. Laat de visfond voor de helft inkoken met 5cl Nouilly Prat. Voeg room toe. De rest van de Nouilly Prat en de Cognac. Laat nog even tot kookpunt komen en kruid met Peper, Zout en nootmuskaat.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Snij de groentjes in fijne blokjes. Stoof de groentjes aan in wat boter. Schuif groentjes wat opzij. Bak de tomatenpuree even en meng met de groenten. Kruid met peper en zout.
  4. Leg de groenten in een ovenschaal. Snij de vis in stukken van vijf centimeter en leg samen met de sint-jakobsvruchten op de groenten. Kruid met peper en zout. Overgiet met de saus en bestrooi met de gemalen kaas.
  5. Zet 20 à 25 minuten in de oven.
  6. Werk af met verse garnalen en kreeftenvlees. Serveer met aardappelpuree of kroketjes.
  7.  
     

Notes

 

 

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.