Waterzooi van zalm
Easy
Fairly cheap
 De Gentze waterzooi iets anders.

Share This Recipe

Category: Main courses Fish dishes
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingredienten

600 g Zalm
50 g Groijze Noordzeegarnalen, gepeld
500 g Soepgroenten
2 el Olijfolie
2 el Bloem
20 cl Dilea half volle melk, lactose veij
20 cl Water
20 cl Visfond, bokaal
1 Kruidentuiltje (Peterselie, Laurier, Tijm)
5 cl Dilea Room, lactose vrij
Platte Peterselie, fijngehakt
Rijt of aardappelen

Waterzooi van zalm Directions

    Snijd de soepgroenten fi jn (staafjes van 7 à 8 cm).
     
    Stoof de groenten met de olie op een zacht vuur in een pan.
    Dek af en laat gedurende een tiental minuten slinken.
     
    Bestrooi met de bloem en roer 30 seconden.
     
    Voeg vervolgens de melk van Dilea Zero Lactose® toe.
    Doe er daarna de visfond, het water, het blokje visbouillon en het kruidentuiltje bij.
    Breng aan de kook, dek af en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur.
     
    Verwijder het kruidentuiltje.
     
    Snijd de vis in stukken.
    Voeg de vis toe aan de waterzooi, breng aan de kook,
     
    Zet het vuur daarna lager en laat nog 5 minuten sudderen op een heel zacht vuur.

    Voeg de volle room van Dilea Zero Lactose®, de grijze garnalen en de gehakte peterselie toe.
     
    Dien heet op met gekookte aardappelen of rijst.

Nutrition facts

Serving size diet lactose free

Per Serving

More Details

Source

Dilea

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.