Feestelijke Mosselen
Easy
Fairly cheap

Voor wie van mosselen houd een heerlijk receptje met vele groentjes, bier en garnaaltjes. Lekker gekruid met tijm, laurier en een snuifje saffraan.

 

Share This Recipe

Category: Main course Peter Van Asbroeck Mussels
Seasons
Cuisine Type Belgian
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

4 kg Mosselen
1 flesje Bier (bv Witbier)
20 cl Room
Peper en Zout
1 mespunt Belgische Saffraan
200 g Grijze Garnalen
1 teentje Knoflook
1 Wortel, in blokjes
1 Selder, in blokjes
1 Courgette, in blokjes
1 Rode Paprika in blokjes

Feestelijke Mosselen Directions

  1. Snijd de groenten in kleine stukken
    Stof ze samen met de look in een port met wat olie.
  2. Doe er de mosselen bij. Laat ze onder deksel ongeveer 3 min. garen. Schud af en toe op.
  3. Giet giet het bier en de room erbij.
    Breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat nog even garen tot de mosselen helemaal open zijn.
  5. Laat de jus wat inkoken samen met een mespuntje saffraan en de gepelde garnalen.
  6. Schep de mosselen in een diep bord en overgiet met de jus en garnalen.
    Serveer met een puntzak knapperige frietjes.

Recipe notes

Bron : Dag Allemaal

Be the first to post a review

Share This Recipe