Feestelijke Mosselen(Featured Chef Peter Van Asbroeck)
Easy
Fairly cheap
Voor wie van mosselen houd een heerlijk receptje met vele groentjes, bier en garnaaltjes. Lekker gekruid met tijm, laurier en een snuifje saffraan.
Category: | Main course Peter Van Asbroeck Mussels |
Seasons | |
Cuisine Type | Belgian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
4 kg Mosselen |
1 flesje Bier (bv Witbier) |
20 cl Room |
Peper en Zout |
1 mespunt Belgische Saffraan |
200 g Grijze Garnalen |
1 teentje Knoflook |
1 Wortel, in blokjes |
1 Selder, in blokjes |
1 Courgette, in blokjes |
1 Rode Paprika in blokjes |
Feestelijke Mosselen Directions
- Snijd de groenten in kleine stukken
Stof ze samen met de look in een port met wat olie. - Doe er de mosselen bij. Laat ze onder deksel ongeveer 3 min. garen. Schud af en toe op.
- Giet giet het bier en de room erbij.
Breng op smaak met peper en zout. - Laat nog even garen tot de mosselen helemaal open zijn.
- Laat de jus wat inkoken samen met een mespuntje saffraan en de gepelde garnalen.
- Schep de mosselen in een diep bord en overgiet met de jus en garnalen.
Serveer met een puntzak knapperige frietjes.
Recipe notes
Bron : Dag Allemaal