Feestelijke Mosselen
Facile
Bon marché

Voor wie van mosselen houd een heerlijk receptje met vele groentjes, bier en garnaaltjes. Lekker gekruid met tijm, laurier en een snuifje saffraan.

 

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Peter Van Asbroeck Moules
Saisons
Cuisine Type Belge
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

4 kg Mosselen
1 flesje Bier (bv Witbier)
20 cl Room
Peper en Zout
1 mespunt Belgische Saffraan
200 g Grijze Garnalen
1 teentje Knoflook
1 Wortel, in blokjes
1 Selder, in blokjes
1 Courgette, in blokjes
1 Rode Paprika in blokjes

Feestelijke Mosselen Instructions

  1. Snijd de groenten in kleine stukken
    Stof ze samen met de look in een port met wat olie.
  2. Doe er de mosselen bij. Laat ze onder deksel ongeveer 3 min. garen. Schud af en toe op.
  3. Giet giet het bier en de room erbij.
    Breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat nog even garen tot de mosselen helemaal open zijn.
  5. Laat de jus wat inkoken samen met een mespuntje saffraan en de gepelde garnalen.
  6. Schep de mosselen in een diep bord en overgiet met de jus en garnalen.
    Serveer met een puntzak knapperige frietjes.

Notes recette

Bron : Dag Allemaal

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette