Gegrilde asperges met Pata Negra
Easy
Fairly expensive
 Heerlijke Pata Negra ham met gegrilde asperges
Prep

Cook

Share This Recipe

Category: Appetizer Pork
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

80 g Pata Negra Ham
1 bot Witte Asperges
half Zongedroogde Tomaatjes
3 el Parmezaan Schilfers
4 takje(s) Platte Peterselie
1 el Tijm, fijngehakt
2 el Olijfolie
Peper en zout

Gegrilde asperges met Pata Negra Directions

    Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Houd de schillen.

    Die kun je invriezen en bewaren om er een soep van te maken. 
    Hussel de asperges even door elkaar met de olijfolie, de fijngehakte tijm, peper en zout zodat ze overal bedekt zijn.
     
    Verhit een grillpan.
    Gril de asperges enkele minuten langs beide kanten in de grillpan.
    Ze moeten nog knapperig zijn
     
    Leg ze op een bord of in een schaal en drapeer er reepjes Pata Negra over die je een beetje nonchalant (dat mag!) met je handen gescheurd hebt
     
    Bestrooi met parmezaanschilfers.
     
    Werk af met een takje platte peterselie en gedroogde tomaatjes.

Recipe notes

De grillpan moet heet zijn zodat de streepjes mooi in de asperges branden.
 
Bron : Delhaize.be

Nutrition facts

Per Serving

Kcal: 186 kcal
Carbs: 186g
Fat: 13g
Proteins: 11g

Be the first to post a review

Share This Recipe