Gegrilde asperges met Pata Negra
Gemakkelijk
Vrij duur
 Heerlijke Pata Negra ham met gegrilde asperges
Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Voorgerechten Varkensvlees
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

80 g Pata Negra Ham
1 bot Witte Asperges
half Zongedroogde Tomaatjes
3 el Parmezaan Schilfers
4 takje(s) Platte Peterselie
1 el Tijm, fijngehakt
2 el Olijfolie
Peper en zout

Gegrilde asperges met Pata Negra Aanwijzingen

    Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Houd de schillen.

    Die kun je invriezen en bewaren om er een soep van te maken. 
    Hussel de asperges even door elkaar met de olijfolie, de fijngehakte tijm, peper en zout zodat ze overal bedekt zijn.
     
    Verhit een grillpan.
    Gril de asperges enkele minuten langs beide kanten in de grillpan.
    Ze moeten nog knapperig zijn
     
    Leg ze op een bord of in een schaal en drapeer er reepjes Pata Negra over die je een beetje nonchalant (dat mag!) met je handen gescheurd hebt
     
    Bestrooi met parmezaanschilfers.
     
    Werk af met een takje platte peterselie en gedroogde tomaatjes.

Recept notities

De grillpan moet heet zijn zodat de streepjes mooi in de asperges branden.
 
Bron : Delhaize.be

Voedingsfeiten

Per portie

KCal: 186 kcal
Koolhydraten: 186g
Vet: 13g
Proteïnen: 11g

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept