Gegrilde asperges met Pata Negra
Prep.
Cuis.
Gallery
Catégorie: | Hors d'oeuvre Porc |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
80 g Pata Negra Ham |
1 bot Witte Asperges |
half Zongedroogde Tomaatjes |
3 el Parmezaan Schilfers |
4 takje(s) Platte Peterselie |
1 el Tijm, fijngehakt |
2 el Olijfolie |
Peper en zout |
Gegrilde asperges met Pata Negra Instructions
Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Houd de schillen.
Die kun je invriezen en bewaren om er een soep van te maken.
Hussel de asperges even door elkaar met de olijfolie, de fijngehakte tijm, peper en zout zodat ze overal bedekt zijn.
Verhit een grillpan.
Gril de asperges enkele minuten langs beide kanten in de grillpan.
Ze moeten nog knapperig zijn
Ze moeten nog knapperig zijn
Leg ze op een bord of in een schaal en drapeer er reepjes Pata Negra over die je een beetje nonchalant (dat mag!) met je handen gescheurd hebt
Bestrooi met parmezaanschilfers.
Werk af met een takje platte peterselie en gedroogde tomaatjes.
Notes recette
De grillpan moet heet zijn zodat de streepjes mooi in de asperges branden.
Bron : Delhaize.be
Valeurs nutritives
Par Portion
Kcal: | 186 kcal |
Glucides: | 186g |
Graisses: | 13g |
Protéines: | 11g |