Lamsbrochettes met tabouleh-salade
Easy
Fairly cheap
 Malse lamsbrochetten met tomaat, bulgur en yoghurt.
Prep

Cook

Share This Recipe

Category: Main course Lamb BBQ
Seasons
Cuisine Type Turkish
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

4 snede(s) Lambsbout (+/- 650g Keltisch Lam)
2 Tomaten
2 Rode ui
1 Citroen
1 bos Platte Peterselie
3 Takje(s) Munt
1 potje(s) Humus
1 pot(ten) Turkse yoghurt
100 g Bulgur
4 el Olijfolie
Zwarte Peper en Zout

Lamsbrochettes met tabouleh-salade Directions

    Kook de bulgur gedurende 15 min in gezouten water.
    Giet af, laat goed uitlekken en maak los met een vork.
    Laat afkoelen.

    Verwijder het kroontje van de tomaten.
    Snijd ze in kwartjes, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
    Snijd de komkommer overlangs doormidden en verwijder de pitjes, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
    Pel 1 rode ui en snipper hem fijn.
    Hak de peterselie en de munt.

    Meng de tomaten met de komkommer, de ui, de peterselie, de munt, de bulgur, het citroensap en 3 el olijfolie.
    Kruid met peper en zout.
    Snijd het lamsvlees in blokjes.
    Pel de resterende rode ui en snijd hem in 4.
    Maak brochetten met het vlees en de ui, en bestrijk ze met olijfolie.
    Kruid met peper en zout, en bak rondom gaar in een grillpan.

    Serveer de lamsbrochettes met de salade, wat hummus en een lepel Turkse yoghurt.

Nutrition facts

Per Serving

Kcal: 456 kcal
Carbs: 25g
Fat: 19g
Proteins: 41g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Be the first to post a review

Share This Recipe