Lamsbrochettes met tabouleh-salade
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Malse lamsbrochetten met tomaat, bulgur en yoghurt.
Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Lamsvlees BBQ
Seizoenen
Keuken type Turks
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

4 snede(s) Lambsbout (+/- 650g Keltisch Lam)
2 Tomaten
2 Rode ui
1 Citroen
1 bos Platte Peterselie
3 Takje(s) Munt
1 potje(s) Humus
1 pot(ten) Turkse yoghurt
100 g Bulgur
4 el Olijfolie
Zwarte Peper en Zout

Lamsbrochettes met tabouleh-salade Aanwijzingen

    Kook de bulgur gedurende 15 min in gezouten water.
    Giet af, laat goed uitlekken en maak los met een vork.
    Laat afkoelen.

    Verwijder het kroontje van de tomaten.
    Snijd ze in kwartjes, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
    Snijd de komkommer overlangs doormidden en verwijder de pitjes, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
    Pel 1 rode ui en snipper hem fijn.
    Hak de peterselie en de munt.

    Meng de tomaten met de komkommer, de ui, de peterselie, de munt, de bulgur, het citroensap en 3 el olijfolie.
    Kruid met peper en zout.
    Snijd het lamsvlees in blokjes.
    Pel de resterende rode ui en snijd hem in 4.
    Maak brochetten met het vlees en de ui, en bestrijk ze met olijfolie.
    Kruid met peper en zout, en bak rondom gaar in een grillpan.

    Serveer de lamsbrochettes met de salade, wat hummus en een lepel Turkse yoghurt.

Voedingsfeiten

Per portie

KCal: 456 kcal
Koolhydraten: 25g
Vet: 19g
Proteïnen: 41g

Meer details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept