Lamsbrochettes met tabouleh-salade
Bereiding
Kook
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Lamsvlees BBQ |
Seizoenen | |
Keuken type | Turks |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
4 snede(s) Lambsbout (+/- 650g Keltisch Lam) |
2 Tomaten |
2 Rode ui |
1 Citroen |
1 bos Platte Peterselie |
3 Takje(s) Munt |
1 potje(s) Humus |
1 pot(ten) Turkse yoghurt |
100 g Bulgur |
4 el Olijfolie |
Zwarte Peper en Zout |
Lamsbrochettes met tabouleh-salade Aanwijzingen
Kook de bulgur gedurende 15 min in gezouten water.
Giet af, laat goed uitlekken en maak los met een vork.
Laat afkoelen.
Verwijder het kroontje van de tomaten.
Snijd ze in kwartjes, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de komkommer overlangs doormidden en verwijder de pitjes, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Pel 1 rode ui en snipper hem fijn.
Hak de peterselie en de munt.
Meng de tomaten met de komkommer, de ui, de peterselie, de munt, de bulgur, het citroensap en 3 el olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Snijd het lamsvlees in blokjes.
Snijd het lamsvlees in blokjes.
Pel de resterende rode ui en snijd hem in 4.
Maak brochetten met het vlees en de ui, en bestrijk ze met olijfolie.
Kruid met peper en zout, en bak rondom gaar in een grillpan.
Maak brochetten met het vlees en de ui, en bestrijk ze met olijfolie.
Kruid met peper en zout, en bak rondom gaar in een grillpan.
Serveer de lamsbrochettes met de salade, wat hummus en een lepel Turkse yoghurt.
Voedingsfeiten
Per portie
KCal: | 456 kcal |
Koolhydraten: | 25g |
Vet: | 19g |
Proteïnen: | 41g |
Meer details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron | Delhaize |