Lasagne met spinazie en cottage cheese(Featured Chef Peter Van Asbroeck)
Category: | Pasta Vegetarian Lunch Peter Van Asbroeck |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
225 g Spinazie, diepvries, ontdooit en uitgeknepen |
1 el Boter |
175 g Cottage Cheese |
1 Ei, losgeklopt |
2 el Room |
50 g Parmezaan, geraspt |
120 g Mozzarella, in dunne plakjes |
9 Lasagne vellen |
Lasagne met spinazie en cottage cheese Directions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en looksnippers even aan, voeg er de tomatenpuree aan toe en roer stevig.
Ga verder met de tomatenblokjes en de verse basilicum. - Laat op een laag vuurtje pruttelen tot het meeste vocht verdampt is en de saus begint te dikken, breng op smaak met peper en zout.
- Hak de uitgeknepen spinazie in grove stukken, stoof aan in boter en meng er de cottage cheese door, het ei de room en de helft van de parmezaan. Kruid met peper en zout.
- Bedek de bodem van een ovenschotel met een laagje tomatensaus, dek deze af met 3 lasagneblaadjes en bestrijk deze met een laag spinazie, ga verder met 1/3 van de mozarella plakjes en leper er wat tomatensaus over, dek af met lasagneblaadjes· en herhaal.
Eindig met tomatensaus op lasagneblaadjes en verdeel er de rest van de mozarella en parmezaan over. - Bak gaar in 30 à 40 min. in een voorverwarmde oven.
Nutrition facts
diet vegetarian
Per Serving