Lasagne met spinazie en cottage cheese
Easy
Fairly cheap

Vegetarische lasagne van spinazie en heerlijke cottage cheese.

Share This Recipe

Category: Pasta Vegetarian Lunch Peter Van Asbroeck
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Ingrediënten

225 g Spinazie, diepvries, ontdooit en uitgeknepen
1 el Boter
175 g Cottage Cheese
1 Ei, losgeklopt
2 el Room
50 g Parmezaan, geraspt
120 g Mozzarella, in dunne plakjes
9 Lasagne vellen

Lasagne met spinazie en cottage cheese Directions

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en looksnippers even aan, voeg er de tomatenpuree aan toe en roer stevig.
    Ga verder met de tomatenblokjes en de verse basilicum.
  3. Laat op een laag vuurtje pruttelen tot het meeste vocht verdampt is en de saus begint te dikken, breng op smaak met peper en zout.
  4. Hak de uitgeknepen spinazie in grove stukken, stoof aan in boter en meng er de cottage cheese door, het ei de room en de helft van de parmezaan. Kruid met peper en zout.
  5. Bedek de bodem van een ovenschotel met een laagje tomatensaus, dek deze af met 3 lasagneblaadjes en bestrijk deze met een laag spinazie, ga verder met 1/3 van de mozarella plakjes en leper er wat tomatensaus over, dek af met lasagneblaadjes· en herhaal.
    Eindig met tomatensaus op lasagneblaadjes en verdeel er de rest van de mozarella en parmezaan over.
  6. Bak gaar in 30 à 40 min. in een voorverwarmde oven.

Nutrition facts

diet vegetarian

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe