Lasagne met spinazie en cottage cheese
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Vegetarische lasagne van spinazie en heerlijke cottage cheese.

Deel dit recept

Categorie: Pasta's Vegetarisch Lunch Peter Van Asbroeck
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

225 g Spinazie, diepvries, ontdooit en uitgeknepen
1 el Boter
175 g Cottage Cheese
1 Ei, losgeklopt
2 el Room
50 g Parmezaan, geraspt
120 g Mozzarella, in dunne plakjes
9 Lasagne vellen

Lasagne met spinazie en cottage cheese Aanwijzingen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en looksnippers even aan, voeg er de tomatenpuree aan toe en roer stevig.
    Ga verder met de tomatenblokjes en de verse basilicum.
  3. Laat op een laag vuurtje pruttelen tot het meeste vocht verdampt is en de saus begint te dikken, breng op smaak met peper en zout.
  4. Hak de uitgeknepen spinazie in grove stukken, stoof aan in boter en meng er de cottage cheese door, het ei de room en de helft van de parmezaan. Kruid met peper en zout.
  5. Bedek de bodem van een ovenschotel met een laagje tomatensaus, dek deze af met 3 lasagneblaadjes en bestrijk deze met een laag spinazie, ga verder met 1/3 van de mozarella plakjes en leper er wat tomatensaus over, dek af met lasagneblaadjes· en herhaal.
    Eindig met tomatensaus op lasagneblaadjes en verdeel er de rest van de mozarella en parmezaan over.
  6. Bak gaar in 30 à 40 min. in een voorverwarmde oven.

Voedingsfeiten

dieet vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept