Chocolade marmer Cake
Easy
Fairly cheap

Een heerlijke chocolade gemermerde cake.

Share This Recipe

Category: Bakery Cake Chocolate cake
Seasons
Tags:

Ingredients

For 1 Batches

Ingrediënten

180 g Boter
200 g Suiker
1 gousse(s) Vanille
2 Ei(eren)
300 g Room (30% of +)
50 g Room (30% of +) voor het chocolade gedeelte
2 g Zout
260 g Bloem
6 g Gist, droge
40 g Cacao, puur

Chocolade marmer Cake Directions

  1. Verwarm je oven voor op 160°C.
  2. Doe de suiker in een kom. Smelt uw boter lichtjes (een beetje meer dan de zalf) en giet het in de kom bij de suiker.
  3. Meng krachtig met een garde tot je een homogene textuur bekomt. Voeg uw vanille extract, zout en eieren toe.
  4. Goed mengen. Voeg dan de vloeibare room toe en blijf mixen. Giet de bloem en de gist erbij. Mix.
  5. Verdeel uw deeg in tweeën en voeg het cacaopoeder toe aan een van de twee delen.
  6. Voeg uw vloeibare room bij uw cacaomengsel. Goed mengen.
  7. Beboter uw vorm (28 cm lang). Voeg eerst drie eetlepels vanille deeg toe, dan chocolade en zo verder tot u geen pasta meer hebt (u kunt het beste eindigen met de vanille deeg).
  8. Neem een mes en maak verschillende zigzaggen in uw deeg.
  9. Bak op 160 gedurende 45-50 minuten. De punt van je mes moet er droog uitkomen. Als dat niet zo is, laat het dan nog een paar minuten in de oven staan.

Recipe notes

Bron : @authentique_gourmandise

Nutrition facts

vegetarian

Per Serving

Be the first to post a review

Share This Recipe