Chocolade marmer Cake
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Een heerlijke chocolade gemermerde cake.

Deel dit recept

Categorie: Bakkerij Cake Chocolade Cake
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 1 Batches

Ingrediënten

180 g Boter
200 g Suiker
1 gousse(s) Vanille
2 Ei(eren)
300 g Room (30% of +)
50 g Room (30% of +) voor het chocolade gedeelte
2 g Zout
260 g Bloem
6 g Gist, droge
40 g Cacao, puur

Chocolade marmer Cake Aanwijzingen

  1. Verwarm je oven voor op 160°C.
  2. Doe de suiker in een kom. Smelt uw boter lichtjes (een beetje meer dan de zalf) en giet het in de kom bij de suiker.
  3. Meng krachtig met een garde tot je een homogene textuur bekomt. Voeg uw vanille extract, zout en eieren toe.
  4. Goed mengen. Voeg dan de vloeibare room toe en blijf mixen. Giet de bloem en de gist erbij. Mix.
  5. Verdeel uw deeg in tweeën en voeg het cacaopoeder toe aan een van de twee delen.
  6. Voeg uw vloeibare room bij uw cacaomengsel. Goed mengen.
  7. Beboter uw vorm (28 cm lang). Voeg eerst drie eetlepels vanille deeg toe, dan chocolade en zo verder tot u geen pasta meer hebt (u kunt het beste eindigen met de vanille deeg).
  8. Neem een mes en maak verschillende zigzaggen in uw deeg.
  9. Bak op 160 gedurende 45-50 minuten. De punt van je mes moet er droog uitkomen. Als dat niet zo is, laat het dan nog een paar minuten in de oven staan.

Recept notities

Bron : @authentique_gourmandise

Voedingsfeiten

vegetarisch

Per portie

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept