Kruidenballetjes spinazie met kurkuma(Featured Chef Pascale Naessens)
Prep
Cook
Gallery
Category: | Vegetarian Lunch Pascale Naessens |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
2
Persons
Ingrediënten
75 g verse Spinazie |
1 Citroen, sap |
2 teentje(s) Knoflook |
1/2 Ui |
1 Lente-ui |
6 el Bloem, glutenvrij |
1 handvol Koriander |
1 tl kurkuma |
2 dl Druivenpitolie |
Zwarte Peper en Zout |
Kruidenballetjes spinazie met kurkuma Directions
Hak de spinazie, de knoflook, de ui, het lenteuitje en de koriander zeer fijn en doe ze in een kom.
Giet er het citroensap en 2 el water bij.
Giet er het citroensap en 2 el water bij.
Kruid stevig met zwarte peper, een beetje zout en de kurkuma.
Voeg om te beginnen 3 el bloem toe en kneed alles goed door elkaar.
Voeg telkens wat bloem toe tot je een dikke brij krijgt en er balletjes van kunt maken.
Als het geheel te droog wordt, voeg je een lepeltje water toe.
Maak ronde hoopjes met je vingers.
Het is een plakkerige brij, dus je kunt ze niet rollen.
Maak je geen zorgen, je hoeft niet te nauwkeurig te werken, het komt wel in orde.
Verhit 2 cl druivenpitolie in een pan en laat de hoopjes ± 7 min bakken tot ze aan de buitenkant krokant zijn.
Laat ze uitlekken op een keukenpapier en serveer met prikkertjes.
Nutrition facts
diet vegetarian Vegan gluten free
Per Serving
Kcal: | 81 kcal |
Carbs: | 16g |
Proteins: | 2g |
More Details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron | Delhaize |