Kruidenballetjes spinazie met kurkuma(Uitgelichte Chef Pascale Naessens)
Bereiding
Kook
Galerij
Categorie: | Vegetarisch Lunch Pascale Naessens |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
2
Personen
Ingrediënten
75 g verse Spinazie |
1 Citroen, sap |
2 teentje(s) Knoflook |
1/2 Ui |
1 Lente-ui |
6 el Bloem, glutenvrij |
1 handvol Koriander |
1 tl kurkuma |
2 dl Druivenpitolie |
Zwarte Peper en Zout |
Kruidenballetjes spinazie met kurkuma Aanwijzingen
Hak de spinazie, de knoflook, de ui, het lenteuitje en de koriander zeer fijn en doe ze in een kom.
Giet er het citroensap en 2 el water bij.
Giet er het citroensap en 2 el water bij.
Kruid stevig met zwarte peper, een beetje zout en de kurkuma.
Voeg om te beginnen 3 el bloem toe en kneed alles goed door elkaar.
Voeg telkens wat bloem toe tot je een dikke brij krijgt en er balletjes van kunt maken.
Als het geheel te droog wordt, voeg je een lepeltje water toe.
Maak ronde hoopjes met je vingers.
Het is een plakkerige brij, dus je kunt ze niet rollen.
Maak je geen zorgen, je hoeft niet te nauwkeurig te werken, het komt wel in orde.
Verhit 2 cl druivenpitolie in een pan en laat de hoopjes ± 7 min bakken tot ze aan de buitenkant krokant zijn.
Laat ze uitlekken op een keukenpapier en serveer met prikkertjes.
Voedingsfeiten
dieet vegetarisch Vegan glutenvrij
Per portie
KCal: | 81 kcal |
Koolhydraten: | 16g |
Proteïnen: | 2g |
Meer details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron | Delhaize |