Mi-cuit van zalm met een dressing van mosterd en gorgonzola
Easy
Fairly cheap

Verse zalm met een heerlijk dressing van Gorgonzola

Share This Recipe

Category: Main course Lunch Salmon Jeroen Meus
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Persons

Romeinse

400 g Rauwe Zalm
5 el Olijfolie
2 el grog Zeezout
300 g Knolselder
1/2 Citroen, sap
4 el Walnotenolie
200 g Romeinse Sla
Peper en zout

Dressing

1 Eierdooier
2 el Mosterd
1 el Witte Wijnazijn
1 el Bruine Suiker
6 el Druivenpitolie
1 el Dille, gehakt
50 g Gorgonzola

Mi-cuit van zalm met een dressing van mosterd en gorgonzola Directions

  1. Snij de zalm in flinterdunne plakjes en verdeel de zalm over 4 borden
  2. Bedruppel ze met olijfolie, zeezout en peper.
  3. Klop de eierdooier los met mosterd, azijn en suiker.
  4. Klop er “à la mayonaise” de olie voorzichtig door.
  5. Roer er de fijngesneden dille door.
  6. Doe de gorgonzola in een aparte kom en giet er 2 eetlepels kokend water over.
  7. Roer tot een glad mengsel.
  8. Roer het kaasmengsel nu door de dressing en kruid af met pepers.
  9. Verwarm de borden met zalm kort onder de gril en schik er enkele blaadjes Romeinse sla op.
  10. Besprenkel het slaatje en de zalm een beetje met de dressing.

Be the first to post a review

Share This Recipe