Mi-cuit van zalm met een dressing van mosterd en gorgonzola
Facile
Bon marché

Verse zalm met een heerlijk dressing van Gorgonzola

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Lunch Saumon Jeroen Meus
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Romeinse

400 g Rauwe Zalm
5 el Olijfolie
2 el grog Zeezout
300 g Knolselder
1/2 Citroen, sap
4 el Walnotenolie
200 g Romeinse Sla
Peper en zout

Dressing

1 Eierdooier
2 el Mosterd
1 el Witte Wijnazijn
1 el Bruine Suiker
6 el Druivenpitolie
1 el Dille, gehakt
50 g Gorgonzola

Mi-cuit van zalm met een dressing van mosterd en gorgonzola Instructions

  1. Snij de zalm in flinterdunne plakjes en verdeel de zalm over 4 borden
  2. Bedruppel ze met olijfolie, zeezout en peper.
  3. Klop de eierdooier los met mosterd, azijn en suiker.
  4. Klop er “à la mayonaise” de olie voorzichtig door.
  5. Roer er de fijngesneden dille door.
  6. Doe de gorgonzola in een aparte kom en giet er 2 eetlepels kokend water over.
  7. Roer tot een glad mengsel.
  8. Roer het kaasmengsel nu door de dressing en kruid af met pepers.
  9. Verwarm de borden met zalm kort onder de gril en schik er enkele blaadjes Romeinse sla op.
  10. Besprenkel het slaatje en de zalm een beetje met de dressing.

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette