Mi-cuit van zalm met een dressing van mosterd en gorgonzola(Par le Chef Jeroen Meus)
Catégorie: | Plat principal Lunch Saumon Jeroen Meus |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Romeinse
400 g Rauwe Zalm |
5 el Olijfolie |
2 el grog Zeezout |
300 g Knolselder |
1/2 Citroen, sap |
4 el Walnotenolie |
200 g Romeinse Sla |
Peper en zout |
Dressing
1 Eierdooier |
2 el Mosterd |
1 el Witte Wijnazijn |
1 el Bruine Suiker |
6 el Druivenpitolie |
1 el Dille, gehakt |
50 g Gorgonzola |
Mi-cuit van zalm met een dressing van mosterd en gorgonzola Instructions
- Snij de zalm in flinterdunne plakjes en verdeel de zalm over 4 borden
- Bedruppel ze met olijfolie, zeezout en peper.
- Klop de eierdooier los met mosterd, azijn en suiker.
- Klop er “à la mayonaise” de olie voorzichtig door.
- Roer er de fijngesneden dille door.
- Doe de gorgonzola in een aparte kom en giet er 2 eetlepels kokend water over.
- Roer tot een glad mengsel.
- Roer het kaasmengsel nu door de dressing en kruid af met pepers.
- Verwarm de borden met zalm kort onder de gril en schik er enkele blaadjes Romeinse sla op.
- Besprenkel het slaatje en de zalm een beetje met de dressing.