Carré van melklam puree van erwtjes asperges en croque van appel met buikspek(Featured Chef Frank Theunen)
Difficult
Fairly expensive
Een heerlijk recept met zacht melklam, Belgische asperges en appel.
Category: | Main course Lamb Frank Theunen |
Seasons | Spring |
Cuisine Type | French |
Tags: |
Ingredients
For
4
Persons
Ingrediënten
4 Melklam carrés |
100 Erwtjes |
1 dl Kippenbouillon |
1 dl Bruine fond |
4 Appels (Jonagold, ...) |
100 g Buikspek |
1 bot Witte Asperges |
Carré van melklam puree van erwtjes asperges en croque van appel met buikspek Directions
- Bak de carrés mooie roze
- Schil de asperges en kook ze beetgaar in wat gezouten water.
- Pureer de erwtjes met de kippenbouillon.
-
Bak het buikpek krokant en laat het uitlekken.
-
Snij schijfjes van de appel en leg hier het buikspek tussen.
-
Warm alles op en dresseer zoals op de foto.
Recipe notes
Serveer hierbij eventueel een 'fondant-aardappel' : een aardappel gegaard in kippen bouillon in de oven.
Wijntip : De chef schenkt hierbij graag een Côtes de Thongue 'Languedoc' van domaine La Clef, een wijngaard met het Ecocertlabel van de Agriculture Biologique.