Vanille kipferl(Featured Chef Luce Raithel)
Prep
Cook
Wait
1h
Gallery
Category: | Bakery Cookies |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
1
Batches
Ingrediënten
300 g Bloem |
120 g Amandelmeel |
3 zakje(s) Vanille Suiker |
3 Eierdooiers |
150 g Witte bastardsuiker |
140 g Boter (Roomboter) |
140 g Margerine |
Poedersuiker, om in te wentelen |
Vanille kipferl Directions
Een deegje kneden en rolletjes maken van ongeveer 3 cm doorsnede.(Bloem, amandelmeel, vanillesuiker, ei, suiker, boter en margarine)
In krimpfolie verpakken en een uurtje in de koelkast laten rusten
In plakjes van 1 cm snijden en van ieder plakje een maantje rollen.
Baktijd ongeveer 11 a 12 minuten op 180 graden.
Na het bakken de koekjes van de bakplaat halen en iets af laten koelen.
Poedersuiker in een kom doen en de lauwe koekjes erdoor wentelen.
Op een plaat voor een open raam een uurtje laten staan(koud)
Recipe notes
Goed afgesloten bewaren.
Nutrition facts
diet vegetarian
Per Serving