Vanille kipferl(Par le Chef Luce Raithel)
Prep.
Cuis.
Prêt en
1h
Gallery
Catégorie: | Boulangerie Biscuits |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
1
Lots
Ingrediënten
300 g Bloem |
120 g Amandelmeel |
3 zakje(s) Vanille Suiker |
3 Eierdooiers |
150 g Witte bastardsuiker |
140 g Boter (Roomboter) |
140 g Margerine |
Poedersuiker, om in te wentelen |
Vanille kipferl Instructions
Een deegje kneden en rolletjes maken van ongeveer 3 cm doorsnede.(Bloem, amandelmeel, vanillesuiker, ei, suiker, boter en margarine)
In krimpfolie verpakken en een uurtje in de koelkast laten rusten
In plakjes van 1 cm snijden en van ieder plakje een maantje rollen.
Baktijd ongeveer 11 a 12 minuten op 180 graden.
Na het bakken de koekjes van de bakplaat halen en iets af laten koelen.
Poedersuiker in een kom doen en de lauwe koekjes erdoor wentelen.
Op een plaat voor een open raam een uurtje laten staan(koud)
Notes recette
Goed afgesloten bewaren.
Valeurs nutritives
léger végétarien
Par Portion