Vanille kipferl(Uitgelichte Chef Luce Raithel)
Bereiding
Kook
Klaar in
1h
Galerij
Categorie: | Bakkerij Koekjes |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
1
Batches
Ingrediënten
300 g Bloem |
120 g Amandelmeel |
3 zakje(s) Vanille Suiker |
3 Eierdooiers |
150 g Witte bastardsuiker |
140 g Boter (Roomboter) |
140 g Margerine |
Poedersuiker, om in te wentelen |
Vanille kipferl Aanwijzingen
Een deegje kneden en rolletjes maken van ongeveer 3 cm doorsnede.(Bloem, amandelmeel, vanillesuiker, ei, suiker, boter en margarine)
In krimpfolie verpakken en een uurtje in de koelkast laten rusten
In plakjes van 1 cm snijden en van ieder plakje een maantje rollen.
Baktijd ongeveer 11 a 12 minuten op 180 graden.
Na het bakken de koekjes van de bakplaat halen en iets af laten koelen.
Poedersuiker in een kom doen en de lauwe koekjes erdoor wentelen.
Op een plaat voor een open raam een uurtje laten staan(koud)
Recept notities
Goed afgesloten bewaren.
Voedingsfeiten
dieet vegetarisch
Per portie