a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Recipes starting with C

Citroentaart
  • Moeilijkheid: Gemiddeld

Citroentaart

Citroentaart (JM)
  • Moeilijkheid: Gemiddeld

Citroentaart (JM)

Een stevig maar heerlijk gebak. De citroenzuren zijn rijkelijk aanwezig, wil je ze iets minder zurig gebruik gewoon wat minder citroen.

 

Clafoutis met krieken
  • Moeilijkheid: Makkelijk

Clafoutis met krieken

Een clafoutis is een Frans gebak van kersen, dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt van fruit, origineel van kersen, dat wordt overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en gesmolten boter. Dit wordt in de oven gebakken. Het wordt lauw geserveerd, met een beetje bloemsuiker als decoratie.
Omdat het beslag lijkt op pannenkoekenbeslag, lijkt de clafoutis op een dikke, gevulde pannenkoek.

 

Club Sandwich Deluxe
  • Moeilijkheid: Makkelijk

Club Sandwich Deluxe

De sandwich, een engelse uitvinding van 4 sneetjes geroosterd brood gestappeld met daartussen beleg. De sandwich is genoemd naar John Montagu, de vierde graaf van Sandwich. Volgens de geschiedenis was deze graaf een hartstochtelijke kaartspeler. Zijn kok bedacht een rijkelijke belegde boterham om te kunnen opeten tijdens de lange kaartspelen.

In dit recept zijn de sneetjes niet geroosterd.

 

Club sandwich met kalkoen en tonijnsaus
  • Moeilijkheid: Makkelijk

Club sandwich met kalkoen en tonijnsaus

Dit valt echt wel onder de noemer ‘superbroodje’ met gegrilde kalkoen, tonijnsaus en salsa van zoete puntpaprika en zoetzure augurk. Tonijnsaus of tonijnmayonaise maak je met tonijn uit blik die je door een mayonaise mixt. Het levert een dikke saus op die niet alleen perfect bij kalfsvlees past zoals een klassieke vitello tonato – maar ook lekker is bij kalkoen of kip. Jeroen Meus

 

Cocktailsaus deluxe (JM)
  • Moeilijkheid: Makkelijk

Cocktailsaus deluxe (JM)

Luxe cocktail saus.

Cointreau
  • Moeilijkheid: Gevorderd

Cointreau

Conférence perenroomsoep met Herve kaas
  • Moeilijkheid: Makkelijk

Conférence perenroomsoep met Herve kaas

Een speciaal dessert van fruit en kaas. Een soepje van Belgisch bekendste peer de Conférence en een pikant kaasje, de Herve. Creatie van chefs Fré en Marc voor het Voedingsssalon 2014 te Brussel.- met Kookeiland Ontdek je Smaak.

 

Cookies met trio chocolade
  • Tijd: +/- 1u30
  • Moeilijkheid: Makkelijk

Cookies met 3 soorten chocolade

 American cookies met 3 soorten chocolade, goed voor een 25 tal koekjes.
 
<<  3 4 5 6 7 [89 10 11 12  >>