Pizza met chipolata balletjes en spinazie(Featured Chef Jeroen Meus)
Prep
10m
Cook
10m
Category: | Main courses Pizza Meat dishes |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
2
Person(s)
Ingredienten
1 vel(l Pizzadeeg |
Passata |
1 stuk(s) Ui, in ringen |
1 teentje(s) Knoflook |
Habanero Saus |
Olijfolie |
4 Chipolata worstjes |
2 bol(len) Mozzarella |
150 g Spinazie |
Pizza met chipolata balletjes en spinazie Directions
Was de spinazie en verwijder de harde steeltjes.
Wwarm een scheut olijfolie in een pot of pan op een matig vuur.
Prik een gepelde lookteen op een vork en doe de spinazie in de pot.
Roer met de lookteen, terwijl de blaadjes in sneltempo wegslinken.
Kruid de spinazie met wat zout.
Verwarm de oven voor tot 220 °C.
Lepel de passata op de bodem en strijk ze met een houten lepel gelijkmatig uit in een niet te dikke laag.
Besprenkel met wat habanero saus en wrijf open in de tomatensaus
Verdeel de gestoofde spinazie over de pizza
Laat de mozzarella uitlekken, scheur de bol in stukken en verdeel kaas over de pizza.
Knijp de gehaktvulling van de chipolata uit tot kleine gehaktballetjes.
Verdeel ze over de pizza.
Rasp de Parmezaanse kaas over de pizza en zet de ovenschaal 20 minuten in de oven van 220°C.
Haal de pizza uit de oven en snij in stukken.
More Details
Source
Jeroen Meus