Tagliatelle met prei en spek(Featured Chef Hans @ DeKookbijbel)
Category: | Pastas Meat dishes Lunch |
Seasons | |
Cuisine Type | Italian |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
500 g verse Tagliatelle |
200 g Gerookt Spek |
3 stengel(s) Prei |
25 cl Zure Room |
20 cl lichte Room (20%) |
Nootmuskaat |
Peper en zout |
Boter |
Tagliatelle met prei en spek Directions
Maak de prei schoon en snij hem in ringen.
Stoof gaar in een nootje boter.
Voeg er de zure room en de lichte room aan toe en laat al roerend even doorkoken.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Snij het spek in reepjes en bak ze goudbruin in een pan zonder vetstof.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en schep er de preisaus door.
Verdeel de pasta over voorverwarmde borden.
Strooi er de spekjes over.
Werk af met parmezaanschilfers en eventueel een plukje groen.