Bavarois Ananas - Steranijs
Easy
Fairly cheap
 Heerlijke frisse bavarois van Ananas, met chocolade en op smaak gebracht met steranijs.
 

Share This Recipe

Category: Boulanger Pain et pâtisseries Chocolat
Seasons
Tags:

Ingredients

For 8 Person(s)

--- Bodem ---

50 g Chocolade
50 g Boter
1 Ei
50 g Bruine Suiker
25 g Bloem

--- De Bavarois ---

25 cl Ananassap
1 1/2 Steranijs
3 Eierdooiers
75 g Suiker
14 g Gelatine
25 cl Room, half opgeklopt

Bavarois Ananas - Steranijs Directions

    Voor de bodem smelten we de boter met de chocolade.
     
    Het eigeel klop je op met de bruine suiker en meng je bij de gesmolten boter met chocolade.
    Voeg de bloem toe en meng er als laatste het opgeklopt eiwit onder.
     
    Bak 16min op 180graden. 
     
    Voor de bavarois koken we het ananassap met de steranijs en laten we dit even trekken. Ondertussen kloppen we het eigeel met de suiker.
    Verwijder de steranijs en voeg er het eigeel mengsel en de gelatine aan toe.
     
    Als dit mengsel op kamertemperatuur is mengen we er de half opgeklopte room aan toe.
     
    Stort dit mengsel over de bodem en laat opstijven.
     

Notes

 
 

More Details

Bron

Salt and Sugar

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.