Honingcake
Prep
10m
Cook
50m
Category: | Bakery Diet and Food Allergy |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
8
Person(s)
Ingredienten
6 grote Eieren, kamertemperatuur |
220 g Suiker of Zusto |
80 g Vloeibare Honing |
200 g Zelfrijzende bloem |
2 el Water |
Honingcake Directions
Verwarm de oven voor op 160°C.
Zeef de bloem 2 maal.
Voeg het water bij de honing en meng goed.
Breek alle eieren in een mengkom en klop stevig met de mixer.
Voeg de suiker toe en klop verder in hoog tempo, tot het volume verdrievoudigd is.
Giet het honing-watermengsel erbij en klop nog 30 sec lichtjes op.
Verdeel de bloem in 3 porties.
Voeg 1 portie toe en klop 15 sec lichtjes op, herhaal met de 2 resterende delen. Klop nog 1 min op wanneer alle bloem is toegevoegd.
Voeg 1 portie toe en klop 15 sec lichtjes op, herhaal met de 2 resterende delen. Klop nog 1 min op wanneer alle bloem is toegevoegd.
Bedek een rechthoekige cakevorm (b.v. cakevorm Delhaize Emile Henry 30,5 cm op 13,5 cm) met bakpapier en stort het deeg erin.
Bak in de oven gedurende 50 min.
Haal uit de oven, laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.
Nutrition facts
Per Serving
Kcal: | 273 kcal |
Carbs: | 53g |
Fat: | 6g |
Proteins: | 9g |