Hints, tips, problemen?
Een goede korst voor kroketten! (Engelse wijze)
Vertrek als je kroketten maakt altijd van super verse producten. Laat het deeg één nacht afkoelen in de koelkast. Paneer de kroketten altijd 'op Engelse wijze': eerst door de bloem,dan door eiwit dat los geklopt is met wat olie en dan door paneermeel of beter nog panko.Panko,Japans broodkruim,zorgt voor een vastere korst die minder olie opneemt bij het bakken. Frituurde kroketten ca 6 min.in ...
Is je chocoladetaart te zwaar?
Vervang de helft van de bloem door Maïzena plus. De taart wordt dan lichter en dus ook luchtiger. Je kan dit ook perfect met een gewone cake.
Is je soep te vloeibaar?
Je hebt een lekere soep gemaakt, maar je vind ze iets te waterachtig? Oplossing: Los een beetje Maïzena Roux minute op in je soep. Je soept wordt dikker, krijgt een intensere smaak en de ...
Is je vissaus te waterachtig?
Je hebt vis gepocheerd volgens het recept en je saus is toch nog te waterachtig? Oplossing : Gebruik dan Maïzena express, dit mag je rechtstreeks in je saus doen, je saus dikt makkelijk en ze krijgt ...
Mayonaise mislukt?
De mayonaise schift : De mosterd en het ei moeten mooi samenblijven om een consistente binding te hebben.Kom traag naar boven zodat de olie traag door de ei-mosterd mengeling gaat. De mayonaise kan ...
Maten en gewichten
Sommige mensen hebben nog problemen met maten en gewichten, hier een klein hulpje : 1kg = 1000g 1 ons = 100g 1 Liter = 10 dl of 1000 cc 1 dl = 10 cl of 100 cc