Tom­pou­ce van avo­ca­domous­se en ge­rook­te zalm
Facile
Bon marché

Deze versie is net zo romig en knapperig  als de welbekende tompouce, maar dan hartig. Een kunstwerkje.

Partager cette recette

Catégorie: Hors d'oeuvre Hans @ DeKookbijbel.be Saumon
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Lots

Ingrediënten

4 plakjes Bladerdeeg met boter (vierkanten, Delhaize)
1 Avocado, rijp
60 g Room
1 el Bieslook, versnipperd
1 mespunt Zout
1/4 Citroensap
100 g Gerookte Zalm
1 1/2 el Miriekswortel (uit potje)

Tom­pou­ce van avo­ca­domous­se en ge­rook­te zalm Instructions

  1.  
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de folie van de bevroren bladerdeegplakken. Snijd een reep van 3 cm van de plakjes en snijd van de korte zijde nog een plak van 3 cm, zodat je weer een vierkantje hebt. De afsnijdsels worden niet gebruikt. Halveer de vierkantjes zodat 2 rechthoeken ontstaan. Leg ze dicht bij elkaar, maar niet tegen elkaar aan op een met bakpapier beklede bakplaat en leg daar weer een vel bakpapier op. Wacht ca. 5 min. tot de plakken ontdooid zijn en leg de braadslede er bovenop, zodat het gewicht op het bladerdeeg drukt. Bak in 15 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven, maar keer de plakjes na 10 min. om. Haal het bladerdeeg uit de oven en laat in 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur
    Snijd ondertussen de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe samen met de crème fraîche, bieslook en het zout in een hoge maatbeker. Pers het stukje citroen uit en doe het sap ook in de beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper. Vul de spuitzak met de avocadomousse en leg in de koelkast tot gebruik.
    Snijd de zalm strak op maat ter grootte van de bladerdeegplakken. Besmeer de plakjes bladerdeeg met de mierikswortel en beleg precies met de stukjes zalm. Spuit op de andere bladerdeegplakjes een sierlijke laag avocadomousse. Dek af met de met zalm belegde plakjes. Serveer direct.

Notes recette

Bron : AH

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette