Augurken zoet zuur
Super facile
Très bon marché
 Augurken inmaken om te bewaren.
Prêt en

6j

Partager cette recette

Catégorie: Plat d'accompagnement Inmaken | Bewaren
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 1 Personnes

Ingrediënten

1 L Water
1 kg Augurken
50 g Zout
20 cl Witte Wijnazijn
15 cl Witte Wijn
15 cl Water
50 g Suiker
4 Jeneverbessen
6 Peperbolletjes
3 el Mosterdzaadjes
3 Kruidnagels
1 potje(s) Dille
1 potje(s) Dille afwerking, gesnipperd

Augurken zoet zuur Instructions

    Breng 1L water aan de kook met 50 gr zout en giet het kokend water over de augurken.
    Giet het kookwater over de augurken, leg er een kleine gewicht op om ze onder te dompelen. Laat 24 uur in het water rusten.
     
    Neem 20 cl witte wijnazijn, 15 cl water, 15 cl witte wijn, 50 gr suiker en doe die in een kookpot. Laat alles koken en voeg ondertussen de andere kruiden toe.
    Gebroken peperbolletjes, mosterdzaadjes, laurier, komijn, kruidnagels, jeneverbes, ajuin fijn gesnipperd, dille... Laat alles 10 min koken.
     
    Doe ondertussen de augurken in bokalen. U mag ze in schijven snijden al ze te dik zijn.
     
    Als het vocht gekookt heeft, door een zeef gieten en de kruidnagel, laurier en jeneverbessen verwijden.
     
    Giet het gezeefde vocht over de augurken. Vul bij met de in de zeef zijnde kruiden en vers versnipperde dille.
     
    Sluit het deksel stevig en draai de bokaal omgekeerd. Laat de augurken afkoelen
     
    Laat deze minstens een 15 dagen trekken.

Valeurs nutritives

léger végétarien Vegan

Par Portion

More Details

Website
Bron Mark, De Kookfanaten

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette