Caraïbische kip met pinda(Par le Chef Hans @ DeKookBijbel)
Gallery
Catégorie: | Plat principal Poulet Hans @ DeKookbijbel.be |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
--- De kip ---
4 Kippenbors helften in reepjes |
1 1/2 tl Milde Curry |
1 tl Tijm |
2 teentje(s) Knoflook, geperst |
4 el Arachideolie |
--- De Saus ---
15 g Boter |
Arachideolie |
1 Grote Ui, fijngesnipperd |
2 Tomaten, ontveld, in blokjes (zonder sap en pitten) |
1 Spaanse peper, fijngesneden |
4 tl Pindakkaas, met stukjes (Monki) |
30 cl Kippenbouillon |
1/2 Limoensap |
Peper en Zout |
Caraïbische kip met pinda Instructions
- Snij de kip in dunne reepjes.
- Marineer de kip in de ingrediënten en zet onder huishoudfolie een tweetal uur in de koelkast.
- Zet een grote ovenbestendige kookpot op het vuur.
Smelt boter en wat arachideolie.
Doe de kip erin en bak ze aan tot ze bijna gaar is. - Haal de kip uit de kookpot en leg op een bord.
- Bak de ui lichtbruin (+/- 5 min.) aan in de kookpot waaruit de kip komt. Voeg eventueel nog wat arachideolie toe.
- Kook ondertussen de rijst in een ruime kookpot..
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Voeg de tomaat en de peper toe aan de ui.
Voeg de kippenbouillon toe en do ook de pindakaas in de kookpot.Meng alles goed - Kruid af met limoensap peper en zout.
- Giet de kip over de rijst in de kookpot, deksel op de pot en zet +/- 15 à 20 min. in de oven tot het goed heet is.
- Werrk eventueel af met een partje limoen en wat platte peterselie.
Valeurs nutritives
léger
Par Portion