Eclairtaart
Facile
Bon marché

Eclairkes kent iedereen wel, hier een leuk recept, voor een taart die geïnspireerd is door de eclair.

Partager cette recette

Catégorie: Desserts Gâteau Dessert au chocolat Ariane @ DeKookbijbel Stefanie Bex
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 6 Personnes

Ingrediënten taart

75 cl Melk
100 g Suiker
65 g Puddingpoeder
25 cl Room
1 pak(jes) Petit-Beuure koekjes Lu

Chocolade Ganache

10 cl Room
175 g Chocolade pellets Callebaut

Eclairtaart Instructions

  1. Verwarm de melk samen met de suiker en het puddingpoeder in een steelpannetje op het vuur. Breng zachtjes aan de kook en laat indikken. Giet de pudding in een grote glazen kom, dek af met een laagje plasticfolie en laat afkoelen.
  2. Klop ondertussen de room tot stijve pieken en spatel deze onder de afgekoelde pudding.
  3. Verwarm voor de ganache de room en de chocolade in een steelpannetje op het vuur. Meng goed en laat ietwat afkoelen.
  4. Neem een grote schaal en bedek de bodem met een laagje petit beurre koekjes. Spatel er een laag van de vanillecrème over. Herhaal tot de vanillecrème op is en eindig met een laag koekjes. Lepel als laatste de chocoladeganache over de koekjes en laat de eclaircake een tweetal uurtjes opstijven in de koelkast alvorens te serveren.

Notes recette

Bron : Njam.tv

Valeurs nutritives

végétarien

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette