Eendenborst met pruimen en Martini Fiero(Par le Chef Giovanni Oosters)
Catégorie: | Plat principal Canard Giovanni Oosters Four |
Saisons | |
Cuisine Type | Fusion |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
4 stuk(s) Eendenfilets |
8 stuk(s) Pruimen, in stukken gesneden |
Martini Fiero |
2 el Bruine Kalfsfond |
1 el Dragonblaadjes, fijngesneden |
1/2 el Rietsuiker |
Boter |
Peper en zout |
Eendenborst met pruimen en Martini Fiero Instructions
- Maak inkepingen in de vetzijde van de eendenborstfilets. Kruid de eendenborst met peper en zout en bak deze aan de vetzijde zonder vetstof krokant. Draai de eendenborstfilets om en laat ze gedurende 10 minuten rusten in de oven op 100°.
- Bak de pruimen in wat boter, bestrooi ze met rietsuiker en flambeer ze met een geut Martini Fiero. Blus de pruimen met de bruine kalfsfond en voeg de fijngesneden dragonblaadjes toe.
- Controleer of de eendenborst gaar is. Is dit niet het geval, dan draai je de eendenborstfilets nog eens om en zet je ze gedurende 5 minuten opnieuw in de oven.
- Verdeel de eendenborstfilets over de borden en serveer ze met de pruimen en de Martinisaus