Empanadas met kip en chorizo
Facile
Bon marché

Heerlijk empenadas gevuld met kop chorizo en kaas.

Cuis.

Partager cette recette

Catégorie: Amuse gueule et tapas Hors d'oeuvre Poulet Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Ariane @ DeKookbijbel
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

--- Empanadas ---

1 kipfilet
100 g Chorizo
1 Rode Paprika
1 Spaanse Peper
100 g Kaas ( Mozzarella, Emmental, of een Spaanse), geraspt

--- Salsa ---

4 Rode Uien
4 teentje(s) Knoflook
1 el Suiker
125 ml Witte Wijnazijn
Olijfolie
Peper en Zout

Empanadas met kip en chorizo Instructions

    Kook of stoom de zoete aardappel in ongeveer 15 à 20 minuten gaar.
     
    Verhit wat olijfolie in een pan op een middelhoog vuur en stoof de ui en de knoflook 2 minuten aan.
    Voeg het gehakt toe en roerbak 5 minuten.
     
    Maak wat plaats in het midden van de pan en voeg de tomatenpuree toe.
    Bak even en meng dan onder het gehakt
     
    Plet ondertussen de zoete aardappel met een vork tot moes en meng onder het gehakt.
    Kruid met het paprikapoeder, de tijm, peper en zout
     
    Haal het mengsel uit de pan en laat afkoelen.
     
    Verhit de oven voor op 200°C.
     
    Rol het bladerdeeg uit en maak met een ronde uitsteekvorm 5 à 6 ronde deeglapjes
    Leg op elke stukje deeg wat zoete aardappel-gehaktvulling en vouw dicht.
    Druk met een vork de rand goed dicht en bestrijk de empanada's met het losgeklopt ei.
     
    Leg de empanada's voorzichtig op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak in ongeveer 20 à 25 minuten goudbruin in de oven.

Notes recette

naar idee van ohmydish.nl

More Details

Website http://www.ohmydish.nl
Bron

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette